.

M2x112 Buna-N О-Прстен, 70A Durometer, Круг, Црна, Buna-N, 112 mm ID, 116 mm OD, 2 mm Ширина

M2x112 Buna-N О-Прстен, 70A Durometer, Круг, Црна, Buna-N, 112 mm ID, 116 mm OD, 2 mm Ширина

DEN 107.04

Тековен
Во магацинот.

Оваа O-ring има брегот durometer на 70 A.Оваа метрички О-прстен е направен од Buna-нитрилна (исто така наречен Buna-N), круг во пресек, има durometer на 70 A, и е дизајниран за употреба во широк спектар на запечатување апликации.Направени од Buna-нитрилна за употреба со различни течности и јаглеводороди.За употреба кај широк температура се движат од -40 степени F (-40 степени C) да 212 степени F (100 степени C).O-прстени најчесто се обезбеди притисок и течност печат помеѓу cylindrically облик, се преклопуваат, за парење површини и најчесто се гледа во мотори, чешми, прирабници, вентили и цилиндри на различни видови.Тој е компатибилен за употреба со нафта, HFA, HFB, и HFC течности, растително масло, алкохол, киселини, и aliphatic јаглеводороди.O-прстени се достапни во повеќе големини, и може да се нарача врз основа на бара внатре дијаметар (ID), надворешен дијаметар (OD), и крос-пресек (КС) дијаметар.

Параметри на производот