.

Фунта Печат ORVT362x1000 Viton Број-362 Стандард O-Ring, Fluoropolymer Еластомер, 70 Durometer Цврстина, 6-1/2 ID, 6-7/8 OD (Пакет на 1000)

Фунта Печат ORVT362x1000 Viton Број-362 Стандард O-Ring, Fluoropolymer Еластомер, 70 Durometer Цврстина, 6-1/2

DEN 1608.00

Тековен
Во магацинот.

Ова соединение нуди одлични хемиски, температура, стареење, и озонската отпор.Ниска оток во ASTM масло Број 1, и IRM 902 и IRM 903. Одлична отпорност на киселини, горива, минерали и растителни масла и greases, aliphatic, ароматични и chlorinated јаглеводороди, не-запаливи хидраулични течности (HFD) и многу органски растворувачи и употреба на хемикалии.Температурата Опсег : 2 степени до 400 степени F (-16 степени да се 204 степени C).Ограничувања се на пареа, топла вода, амини, поларните растворувачи, со ниска молекуларна тежина органски растворувачи и гликол-базирани кочница течности.Амонијак гас, со ниска молекуларна органски киселини (мравја и оцетна киселина).Фунта Печат О-Прстен Viton/FKM Број-362 Стандард има одлична отпорност на висока температура, озон, времето, кислород, минерални масла, горива, хидраулични течности, и aromatics; Тоа е ко-полимер базирани соединение кое има широк хемиска отпорност и добра компресија сет вредности.КОЛИЧИНА 1000. ORVT362x1000.

Параметри на производот