.

М3.1x104.4 Buna-N О-Прстен, 70A Durometer, Круг, Црна, Buna-N, 104.4 mm ID, 110.6 mm OD, 3.1 mm Ширина

М3.1x104.4 Buna-N О-Прстен, 70A Durometer, Круг, Црна, Buna-N, 104.4 mm ID, 110.6 mm OD, 3.1 mm Ширина

DEN 111.60

Тековен
Во магацинот.

Повисок durometer вредност укажува на поголема отпорност на вовлекување на скала од 0 до 100, со 100 укажува нема вовлекување.O-прстени најчесто се обезбеди притисок и течност печат помеѓу cylindrically облик, се преклопуваат, за парење површини и најчесто се гледа во мотори, чешми, прирабници, вентили и цилиндри на различни видови.Оваа метрички О-прстен е направен од Buna-нитрилна (исто така наречен Buna-N), круг во пресек, има durometer на 70 A, и е дизајниран за употреба во широк спектар на запечатување апликации.Тие се кружни во форма, со кружен пресек и дупка во центарот, слични на doughnut.Круг крст-дел дава печат помеѓу цилиндрични се преклопуваат површини.Тоа е прифатливо за температура апликации помеѓу -30 степени F (-34 степени C) 250 степени F (121 степени C).Брегот durometer е на цврстината на материјалот, и неговата отпорност на постојан вовлекување.За употреба кај широк температура се движат од -40 степени F (-40 степени C) да 212 степени F (100 степени C).Тој е компатибилен за употреба со нафта, HFA, HFB, и HFC течности, растително масло, алкохол, киселини, и aliphatic јаглеводороди.Направени од Buna-нитрилна за употреба со различни течности и јаглеводороди.Buna-нитрилна е ранлив на acetone, етри, естри, озон, сончева светлина, и атмосферски, и затоа треба да не се користи во озонската-генерирање на електрични мотори, опрема за заварување, или во апликации со изложеност на УЛТРАВИОЛЕТОВА светлина.

Параметри на производот