.

Фунта Печат OR90BRNVI391X100 391 90D O-Ring, FKM/Viton, Кафеава (Пакување од 100)

Фунта Печат OR90BRNVI391X100 391 90D O-Ring, FKM/Viton, Кафеава (Пакување од 100)

DEN 1065.60

Тековен
Во магацинот.

Фунта Печат & Снабдување Печати имаат волумен издува од само 1% по 70 часови на 73°f во однос на гориво В.Фунта Печат & Снабдување Печати имаат компресија сет на само 8 проценти по 22 часа во 392°f.Одлучува за она што еластомер за вашата апликација може да биде тешко да се Избере Viton fluoroelastomer кога сакате О-Прстен кој е compressible како kalrez но ќе застане за да ниски температури Viton "О" Прстени од Фунта Печат & Понудата се Спротивстави на boric и Лимонска киселина, ketones, јаглеводороди, и животински и растителни масла Температура опсег е -10° до 400° F Viton/FKM соединенија се широко се користат во хемиската, автомобилската, aerospace и индустриски апликации Овие соединенија да понуди одлична хемиски и температура отпор Одлична отпорност на киселини, горива, минерали и растителни масла и greases, aliphatic, ароматични и chlorinated јаглеводороди, не-запаливи хидраулични течности (hfd) и многу органски растворувачи и употреба на хемикалии Ниска оток во ASTM масло бр 1, и irm 902 и irm 903 Одлична отпорност на стареење и озонската - ниска гас пропустливост, ниска компресија поставите Viton е Трговско име за dupont-дау elastomers fluorocarbon или FKM Материјал Viton, обезбедува одлична отпорност на широк спектар на хемикалии, времето и компресија постави услови На релативно високо ниво на флуор во Viton материјали овозможува исклучителна отпорност на хемиски напад, но со ограничен ниска температура способности Наизменична експозицијата на +600 F може да се толерира за кратки периоди на време Кога инсталиран, фоки мора да се спротивстави на преземање сет од компресија, кога печат зема во собата, тоа веќе не се врши сила на парење површини, што резултира во пожар соединение со ниска компресија во собата, како и нашите 90-durometer fluorocarbon соединение, подобро задржува еластомер својства и оригинални дебелина, зачувување печат интегритет Овие пломби обезбеди одлична отпорност на компресија поставени на повисоки температури.

Параметри на производот